Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tadımlama, yiyecek ve içeceklerin duyu organları aracılığıyla analiz edilmesi ve değerlendirilmesi sürecidir 2. İşte temel adımlar:
- Görsel Değerlendirme: Ürünü beyaz bir zemin üzerinde 45 derecelik açıyla inceleyerek bulanıklık, renk ve partiküller değerlendirilir 2.
- Koku Aşaması: Kadeh hafifçe sallanır ve kısa kısa koklanarak aromalar belirlenir 23.
- Damak Aşaması: Bir miktar ürün alınıp damakta gezdirilerek nefes alıp verilir, böylece aromalar daha fazla açılır ve ürünün gövdesi, asiditesi ve taneni gibi özellikler değerlendirilir 2.
Profesyonel anlamda tadım yapan kişilere "degüstatör" denir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: