Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
T-bone et ızgara pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Etin hazırlanması: T-bone steak, buzdolabından çıkarıldıktan sonra oda sıcaklığına gelmesi için en az 1 saat bekletilir 12.
- Tavanın ısıtılması: Döküm tava veya ızgara, ocağın en kuvvetli gözünde ısıtılır 12.
- Etin mühürlenmesi: T-bone, baharatlandırıldıktan sonra tavaya yerleştirilir ve her iki yüzü de etin kalınlığına bağlı olarak 3-5 dakika boyunca mühürlenir 12.
- Pişirme: Ateş orta seviyeye düşürülür ve son 2 dakikada tavaya tereyağı, sarımsak ve taze otlar eklenir 1.
- Dinlendirme: Ateşten alınan T-bone, kesmeden önce 10 dakika dinlendirilir 1.
Alternatif olarak, T-bone fırında da pişirilebilir:
- Fırın 180°C'de önceden ısıtılır 1.
- T-bone, tavasıyla birlikte fırına sürülür 1.
- Az-orta pişmiş için 5-8 dakika, orta pişmiş için 8-12 dakika pişirilir 1.
T-bone pişirirken, etin içine daha kontrollü bir pişirme sağlamak için bir et termometresi kullanılması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: