Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
T-bone et ızgara pişirmek için gerekli malzemeler:
- 1 adet T-bone steak (450-500 gram) 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- Birer tutam tatlı toz kırmızıbiber, sarımsak tozu, soğan tozu ve tuz 1;
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 1;
- Birer çay kaşığı ince kıyılmış taze kekik ve biberiye 1.
Pişirme aşamaları:
- Tatlı toz kırmızıbiber, acı toz kırmızıbiber, kimyon, karabiber, sarımsak tozu, soğan tozu ve tuzu karıştırın 1.
- T-bone steak'in her iki yüzüne de zeytinyağı sürün ve silkeleyin 1.
- Barbekü ızgarasının orta ateş bölümüne yerleştirin ve üzerine baharat karışımından serpin 1.
- Etin bir tarafını 4 dakika pişirin, ardından yönünü çevirip diğer tarafını da 4 dakika pişirin 1.
- Diğer yüzü çevirip ızgaraya yerleştirin ve 4 dakika pişirin, ardından yönünü biraz döndürüp 4 dakika daha pişirin 1.
- Üzerine baharat karışımından serpin, ızgaradan alın ve servis tabağına yerleştirin 1.
- Tereyağı sürüp, kekik ve biberiye serpin ve dilediğiniz sebzelerle servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: