Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sucukta oluşan beyazlığı önlemek için şu yöntemler uygulanabilir:
- Serin ve kuru ortamda saklama: Sucukları serin ve kuru bir yerde saklamak, beyazlama riskini azaltır 123.
- Limon veya zeytinyağı ile silme: Belirli aralıklarla sucuğun yüzeyini yarım limonla veya zeytinyağı ile silmek, beyazlamayı engeller 124.
- Kağıt havlu veya kese kağıdı kullanımı: Sucukların altına nem alma özelliğine sahip kağıt havlu veya kese kağıdı sermek, buharlaşan nemin olumsuz etkisini azaltır 34.
- Buzdolabında saklama: Buzdolabında saklanacaksa, sucukları poşete sarmaktan kaçınılmalı ve kağıt havlu veya kese kağıdı ile sarılmalıdır 34.
Eğer beyazlama yaygınsa veya sucuk zarının altında yayılmışsa, sucuğun tüketimi önerilmez 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: