Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sucuğun lokum gibi olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Baharat seçimi: Kimyon, toz biber, karabiber, kişniş, yenibahar, çemen, sarımsak tozu ve tuz içeren özel bir baharat karışımı kullanılabilir 1.
- Yağ ilavesi: Sucuk yaparken kıymanın biraz yağlı tutulması ve içine biraz zeytinyağı eklenmesi, sucuğun daha yumuşak olmasını sağlar 1.
- Pişirme yöntemi: Sucuk, yüksek ateşte kızartılmak yerine düşük ateşte ve yavaş pişirilmelidir 23.
- Limon suyu: Pişirme sırasında tavadaki sucuğun suyuna 1-2 damla limon suyu eklemek, daha lezzetli bir aroma sağlar 245.
- Dinlendirme: Kıyma, baharatlarla karıştırıldıktan sonra 3-4 defa yoğrulmalı, ardından 1-2 saat bekletilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: