Buradasın
Su böreği tarifi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Su böreği tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 6 adet yufka ekmeği 1
- 4 adet yumurta 1
- 2 su bardağı süt (200 ml lik) 1
- 1 su bardağı bitkisel sıvı yağ 1
- 2 su bardağı su 1
- 300 gram beyaz peynir 1
- 1 demet maydanoz 1
Yapılışı:
- Yumurta, süt, sıvı yağ ve suyu derin bir kapta iyice karıştırın 1.
- Yağladığınız fırın tepsisine bir yufkayı serin, taşan kenarları koparın 1.
- Başka bir yufkayı rulo halinde sarıp kopararak hazırladığınız sütlü karışıma batırın ve yanyana tepsiye dizin 1.
- Bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edin, iç malzemesini yayın 1.
- Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma batırıp hazırladığınız peynir ve maydanozdan oluşan iç malzemesinin üzerine dizin 1.
- Kalan son yufkayı da en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin üzerine dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin 1.
Su böreği servise hazırdır, afiyet olsun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: