• Buradasın

    Su Böreği PNG nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Su böreği yapımı için gerekli malzemeler:
    • 5 su bardağı un 1;
    • 1 su bardağı tereyağı 1;
    • 4 yumurta 1;
    • 200 gram beyaz peynir 1;
    • Yarım demet maydanoz 1;
    • Yarım su bardağı kaşar peyniri 1;
    • Tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Derin bir kaba unu ekleyip ortasını açın 1.
    2. İçine yumurta, tuz ve biraz su katıp iyice yoğurun 1.
    3. Yoğurduğunuz hamuru bezeler halinde ayırın 1. Bir bezeyi diğerlerinden biraz büyük ayırın 1.
    4. Üzerlerini yaş bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirdiğiniz bezeleri merdane yardımıyla açın 1. Hamurun ince olmasına dikkat edin 1.
    5. Ayrı bir kapta peynirleri, maydanozu ve sütü karıştırın 1.
    6. Büyük bir tencerede kaynamış tuzlu suda açtığınız yufkaları birer dakika pişirin 1. 2 yufkayı pişirmeden bırakın 1.
    7. Yağlanmış bir tepsiye suda pişirmediğiniz ilk yufkayı ekleyip üzerine biraz eritilmiş tereyağı gezdirin 1.
    8. Pişirdiğiniz yufkaları karıştırarak ve aralarına yağ gezdirerek koyduktan sonra yufkanın yarısını döşediğinizde peynirli harcı dökün 1.
    9. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra en üste pişirilmemiş yufkayı dümdüz koyun 1.
    10. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında 45 dakika-1 saat arasında pişirin 1.
    Püf noktaları:
    • İlk hamurdan sonraki hamurları dümdüz değil, yamuk ve karışık şekilde dizmeye dikkat edin 1.
    • Pişirdiğimiz hamurları sudan aldıktan sonra yaş bezle örtersek hamurun kurumasını engelleriz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: