Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Su böreği yapımı için gerekli malzemeler:
- 5 su bardağı un 1;
- 1 su bardağı tereyağı 1;
- 4 yumurta 1;
- 200 gram beyaz peynir 1;
- Yarım demet maydanoz 1;
- Yarım su bardağı kaşar peyniri 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Derin bir kaba unu ekleyip ortasını açın 1.
- İçine yumurta, tuz ve biraz su katıp iyice yoğurun 1.
- Yoğurduğunuz hamuru bezeler halinde ayırın 1. Bir bezeyi diğerlerinden biraz büyük ayırın 1.
- Üzerlerini yaş bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirdiğiniz bezeleri merdane yardımıyla açın 1. Hamurun ince olmasına dikkat edin 1.
- Ayrı bir kapta peynirleri, maydanozu ve sütü karıştırın 1.
- Büyük bir tencerede kaynamış tuzlu suda açtığınız yufkaları birer dakika pişirin 1. 2 yufkayı pişirmeden bırakın 1.
- Yağlanmış bir tepsiye suda pişirmediğiniz ilk yufkayı ekleyip üzerine biraz eritilmiş tereyağı gezdirin 1.
- Pişirdiğiniz yufkaları karıştırarak ve aralarına yağ gezdirerek koyduktan sonra yufkanın yarısını döşediğinizde peynirli harcı dökün 1.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguladıktan sonra en üste pişirilmemiş yufkayı dümdüz koyun 1.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında 45 dakika-1 saat arasında pişirin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: