Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Stout ve porter arasındaki temel farklar şunlardır:
- Malt kullanımı: Porter biraları çimlendirilmiş arpa (malted barley) kullanırken, stout türü biralarda çimlendirilmemiş kavrulmuş koyu arpa (unmalted roasted barley) kullanılır 13.
- Tatlılık: Porters, malt kullanımı nedeniyle daha tatlıdır ve çikolata ile karamel gibi lezzet notaları içerir 35. Stout ise daha az tatlıdır ve kahve ile mocha benzeri tatlar sunar 35.
- Vücut yapısı: Genellikle porters daha yumuşak ve daha az kremsi bir yapıya sahipken, stoutlar daha güçlü ve dolgun gövdelidir 24.
- Köpük: Bira bardağa döküldüğünde, porter genellikle kahverengi bir kafa oluştururken, stout beyaz bir kafa oluşturur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: