Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sriracha, acı biber, sarımsak, şeker, tuz ve sirke gibi malzemelerle yapılan bir acı sos türüdür 12. Çeşitli alanlarda kullanılır:
- Yemeklerde: Deniz ürünleri, tavuk, noodle çorbaları, sushiler, pilav yemekleri, pizza ve sandviçler gibi yemeklere baharat ve acılık katmak için kullanılır 23.
- Kokteyllerde: Özellikle "Bloody Mary" gibi kokteyllerin yapımında yer alır 3.
- Atıştırmalıklarda: Patates kızartması ve diğer kızartılmış sebzelerin yanında servis edilir 2.
- Sos karışımlarında: Mayonez veya aioli ile karıştırılarak dip sosu olarak kullanılabilir 3.
Ayrıca, sriracha sosunun metabolizmayı hızlandırdığı ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği düşünülmektedir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: