Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sriracha sos, genellikle yemekleri lezzetlendirmek ve çeşitli sağlık faydaları sağlamak için kullanılır 125.
Kullanım alanları:
- Asya mutfağı: Tofu yemekleri, taze balık veya deniz ürünleri, ızgara etler, noodle ve pirinç yemekleri 134.
- Diğer yemekler: Çorbalar, sandviçler, burgerler, pizza, omletler ve kahvaltılık ürünler 124.
Sağlık faydaları:
- Metabolizmayı hızlandırma: İçeriğindeki kapsaisin, kalori yakımını artırabilir 25.
- Bağışıklık sistemini güçlendirme: Sarımsak ve sirke, bağışıklık sistemini destekleyici özellikler taşır 25.
- Ağrı kesici etki: Kapsaisin, bazı ağrıların hafiflemesine yardımcı olabilir 25.
Acıya duyarlı kişiler için aşırı tüketimden kaçınılmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: