Buradasın
Soğanı küp küp doğramak için hangi teknik kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğanı küp küp doğramak için kullanılan teknik, "brunoise" veya "jardin" doğrama tekniğidir 3.
Brunoise doğrama tekniği:
- Soğan ortadan ikiye bölünür ve kabukları soyulur 12.
- Soğanın bir yarısı, kökü bıçaktan en uzak olacak şekilde tutulur ve ince doğranmış parçalar oluşturmak için köke doğru hareket ettirerek aşağı doğru doğranır 12.
- Daha küp küp olması isteniyorsa, son aşama öncesinde yatay kesikler atılır 2.
Jardin doğrama tekniği:
Brunoise doğrama tekniğiyle elde edilen parçalar biraz daha kalın doğranır 3.
Ayrıca, "radyal" veya "Lyon" dilimleme adı verilen alternatif dilimleme yöntemleri de kullanılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: