Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sicilya'nın en iyi şarabı olarak değerlendirilebilecek tek bir şarap yoktur, çünkü en iyi şarap kişisel tercihlere bağlıdır. Ancak, Sicilya'nın ünlü şaraplarından bazıları şunlardır:
- Nero d’Avola 24. Yüksek tanen, orta asit ve güçlü bir gövdeye sahip, erik ve kırmızı meyve tatları sunan bir şaraptır 2.
- Frappato 24. Hafif gövdeli ve çiçeksi bir şaraptır 4.
- Carricante 24. Etna DOC bölgesinde kullanılan ana beyaz üzüm çeşididir 24.
- Nerello Mascalese 24. Etna DOC kırmızı şaraplarında kullanılan bir üzümdür 24.
- Marsala 5. Kurutulmuş meyve, vanilya ve baharat notaları içeren, meşe fıçılarda yıllandırılmış bir şaraptır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: