Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sert et birkaç nedenden dolayı sert olabilir:
- Aşırı pişirme: Etin yüksek sıcaklıkta veya çok uzun süre pişirilmesi, proteinlerin denatüre olmasına ve etin sertleşmesine yol açar 2.
- Düşük kaliteli et: Hayvanın hareket eden bölgelerinden alınan etler genellikle daha sert olur 4.
- Yanlış kesim: Etin liflerine paralel şekilde kesilmesi, sertliğini artırabilir 3.
- Dondurucuda bekletme: Etin dondurucuda uzun süre kalması, hücre duvarlarının zarar görmesine ve suyun hücrelerden çekilmesine neden olarak etin sertleşmesine sebep olabilir 1.
- Uygun olmayan saklama: Etin hava almayan bir şekilde veya uygun sıcaklıkta muhafaza edilmemesi de sertleşmesine yol açabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: