• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Sert et neden sert olur?

    • #Yemek
    • #Pişirme
    • #Et
    • #Sertlik

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sert et birkaç nedenden dolayı sert olabilir:
    1. Aşırı pişirme: Etin yüksek sıcaklıkta veya çok uzun süre pişirilmesi, proteinlerin denatüre olmasına ve etin sertleşmesine yol açar 2.
    2. Düşük kaliteli et: Hayvanın hareket eden bölgelerinden alınan etler genellikle daha sert olur 4.
    3. Yanlış kesim: Etin liflerine paralel şekilde kesilmesi, sertliğini artırabilir 3.
    4. Dondurucuda bekletme: Etin dondurucuda uzun süre kalması, hücre duvarlarının zarar görmesine ve suyun hücrelerden çekilmesine neden olarak etin sertleşmesine sebep olabilir 1.
    5. Uygun olmayan saklama: Etin hava almayan bir şekilde veya uygun sıcaklıkta muhafaza edilmemesi de sertleşmesine yol açabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. feeddi.com
        1
      2. milliyet.com.tr
        2
      3. egitimarsiv.com
        3
      4. ustayemektarifleri.com
        4
      5. kacbardak.com.tr
        5
    • Et saklama sıcaklığı nasıl olmalıdır?

    • Dondurucuda et saklama süresi ne kadar olmalıdır?

    • Etin sertleşmesini önlemek için hangi pişirme yöntemleri kullanılabilir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Dana gerdan eti neden sert olur?

    Dana gerdan eti, hayvanın boyun bölgesinin güçlü bir kas olması nedeniyle sert bir yapıya sahiptir.
    • #Gıda
    • #Et
    • #Pişirme
    • #MalzemeÖzellikleri
    5 kaynak

    Tranç eti sert mi yumuşak mı?

    Tranç eti, kas yapısı yoğun ve yağ dokusu az olduğu için yağsız ve sert bir et türüdür.
    • #Gıda
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"533p0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fsert-et-neden-sert-olur-2610319754%3Flr%3D213%26ncrnd%3D10979","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"8615452771755303052","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1755303069453712-9985863080579983102-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-79-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"533pw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"533p1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"533pw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"533p2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Sert et** birkaç nedenden dolayı sert olabilir:\n\n1. **Aşırı pişirme**: Etin yüksek sıcaklıkta veya çok uzun süre pişirilmesi, proteinlerin denatüre olmasına ve etin sertleşmesine yol açar [```2```](https://www.milliyet.com.tr/pembenar/et-kavururken-sert-oluyorsa-1-bardak-ekleyin-et-lokum-gibi-yumusacik-oluyor-7130239).\n2. **Düşük kaliteli et**: Hayvanın hareket eden bölgelerinden alınan etler genellikle daha sert olur [```4```](https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/et-neden-sert-olur).\n3. **Yanlış kesim**: Etin liflerine paralel şekilde kesilmesi, sertliğini artırabilir [```3```](https://www.egitimarsiv.com/sert-etin-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmali/).\n4. **Dondurucuda bekletme**: Etin dondurucuda uzun süre kalması, hücre duvarlarının zarar görmesine ve suyun hücrelerden çekilmesine neden olarak etin sertleşmesine sebep olabilir [```1```](https://feeddi.com/eti-neden-sert-olur).\n5. **Uygun olmayan saklama**: Etin hava almayan bir şekilde veya uygun sıcaklıkta muhafaza edilmemesi de sertleşmesine yol açabilir [```1```](https://feeddi.com/eti-neden-sert-olur).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://feeddi.com/eti-neden-sert-olur","title":"Eti Neden Sert Olur","shownUrl":"https://feeddi.com/eti-neden-sert-olur"},{"sourceId":2,"url":"https://www.milliyet.com.tr/pembenar/et-kavururken-sert-oluyorsa-1-bardak-ekleyin-et-lokum-gibi-yumusacik-oluyor-7130239","title":"Milliyet: Et Kavururken Sert Oluyorsa 1 Bardak Ekleyin!","shownUrl":"https://www.milliyet.com.tr/pembenar/et-kavururken-sert-oluyorsa-1-bardak-ekleyin-et-lokum-gibi-yumusacik-oluyor-7130239"},{"sourceId":3,"url":"https://www.egitimarsiv.com/sert-etin-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmali/","title":"Sert Etin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı? - Eğitim Arşiv","shownUrl":"https://www.egitimarsiv.com/sert-etin-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmali/"},{"sourceId":4,"url":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/et-neden-sert-olur","title":"Et Neden Sert Olur?","shownUrl":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/et-neden-sert-olur"},{"sourceId":5,"url":"https://kacbardak.com.tr/blog/et-sert-oldu-ne-yapmaliyim","title":"Et Sert Oldu Ne Yapmalıyım","shownUrl":"https://kacbardak.com.tr/blog/et-sert-oldu-ne-yapmaliyim"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Sert et neden sert olur?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"},{"href":"/yacevap/t/sertlik","text":"#Sertlik"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Et saklama sıcaklığı nasıl olmalıdır?","url":"/search?text=Et+saklama+s%C4%B1cakl%C4%B1%C4%9F%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Dondurucuda et saklama süresi ne kadar olmalıdır?","url":"/search?text=Dondurucuda+et+saklama+s%C3%BCresi&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Etin sertleşmesini önlemek için hangi pişirme yöntemleri kullanılabilir?","url":"/search?text=Etin+sertle%C5%9Fmesini+%C3%B6nleyen+pi%C5%9Firme+y%C3%B6ntemleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Sert+et+neden+sert+olur%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"8615452771755303052","reqid":"1755303069453712-9985863080579983102-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-79-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1755303069453712-9985863080579983102-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-79-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"533pw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"533p3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://malet.com.tr/wp-content/uploads/2021/04/87.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/pembenar/et-kavururken-sert-oluyorsa-1-bardak-ekleyin-et-lokum-gibi-yumusacik-oluyor-7130239?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://uzmankasap.migros.com.tr/blog/haslama-ve-guvec-icin-en-iyi-dana-etleri-nelerdir/541?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://enpopulersorular.com/library/lecture/read/270095-gerdan-eti-nedir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/dana-eti-neden-sert-olur?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/dana-gerdan-eti-neden-sert-olur-294425297","header":"Dana gerdan eti neden sert olur?","teaser":"Dana gerdan eti, hayvanın boyun bölgesinin güçlü bir kas olması nedeniyle sert bir yapıya sahiptir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/malzemeozellikleri","text":"#MalzemeÖzellikleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lokantalarim.net/serbest-kursu/dana-etinin-bolumleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aniva.com.tr/blog/icerik/etin-bolumleri-ve-kullanim-sekilleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/et-pisirme-sirlari/en-yumusak-et-hangisidir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mynet.com/dana-tranc-nasil-bir-ettir-1078963-myyemek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.izmirhaberleri.com/egitim/dana-tranc-et-nedir-ozellikleri-yag-orani-ve-kullanim-alanlari/390?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/tranc-eti-sert-mi-yumusak-mi-1393942181","header":"Tranç eti sert mi yumuşak mı?","teaser":"Tranç eti, kas yapısı yoğun ve yağ dokusu az olduğu için yağsız ve sert bir et türüdür.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"533pw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"533p4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"533pw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"533p5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"533pw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}