Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarı yağ, tuzsuz tereyağından su ve yağsız kuru maddeler uzaklaştırılarak elde edilir 124. Bu işlem sonucunda %99 oranında süt yağı içeren saf bir yağ ortaya çıkar 124.
Sarı yağın yapılma sebeplerinden bazıları şunlardır:
- Uzun raf ömrü 35. Sarı yağ, buzdolabında bir yıl boyunca bozulmadan saklanabilir 35.
- Yüksek besin değeri 3. A, D, E ve K vitaminleri açısından zengindir 3.
- Yüksek ısı toleransı 3. 250 °C yanma derecesine sahiptir, bu da onu trans yağlardan daha sağlıklı kılar 2.
- Alerji dostu 1. Süt ürünlerine alerjisi olan kişiler tarafından rahatlıkla tüketilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: