Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarı kök (zerdeçal), çeşitli alanlarda faydalı özelliklere sahiptir:
- Mutfak Kullanımı: Iğdır yöresinde bozbaş, kuymak, taş köfte ve pilav gibi yemeklerde ana baharat olarak kullanılır 14.
- Tedavi Amaçlı: Yaraları iyileştirici ve iltihap sökücü olarak kullanılır 14.
- Göz Sağlığı: Taze sarı kök usaresi göze çekildiğinde göze faydalı olur, gözün beyazını giderir ve görüşü keskinleştirir 3.
- Diş Ağrıları: Sarı kök kökleri çiğnendiğinde diş ağrılarını geçirir 3.
- Cilt Bakımı: Sarı kök suyu, sirke ile karıştırılıp leke ve çillere sürüldüğünde bunları giderir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: