Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarı kedi kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 12;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 1 yumurta 12;
- 1 paket vanilin 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 4 su bardağı un 1;
- Çikolata parçaları (süsleme için) 1.
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabında tereyağını ve toz şekeri iyice çırpın 1.
- Yumurta ve vanilini ekleyerek karıştırmaya devam edin 1.
- Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu eleyin 1.
- Un karışımını, tereyağı ve yumurta karışımına yavaş yavaş ekleyin 1.
- Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun 1.
- Hamuru, streç film ile sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin 1.
- Dinlenmiş hamuru unlu bir yüzeye alın ve 0.5 cm kalınlığında açın 1.
- Kedi patisi şekli verebilmek için uygun kalıplarla hamuru kesin 1.
- Her bir kurabiyenin üzerine çikolata parçalarını yerleştirerek patilerin parmaklarını oluşturun 1.
- Fırını 180 dereceye ısıtın 1.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin 1.
- Önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika kadar pişirin 1.
- Kurabiyelerin kenarlarının hafifçe altın rengi alması yeterlidir 1.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: