Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şambali tatlısının sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Şerbetin sıcaklığına dikkat edilmemesi 1. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbet döküldüğünde, tatlı şerbeti içine çekemez ve iç dokusu kuru kalır 1.
- Şerbetin kıvamı 1. Aşırı kaynatılmış şerbet yoğun bir kıvama ulaşır ve tatlının şerbeti emmesini zorlaştırır 1.
- İrmik, un ve yumurta oranında hata yapılması 1. Fazla irmik, un veya yumurta kullanımı tatlının yapısını sertleştirir 1.
- Fırında fazla pişirme 1. Tatlının fırında fazla tutulması, dışının fazla kızarmasına ve iç dokusunun kurumasına neden olur 1.
- Şerbet sonrası dinlendirme yapılmaması 1. Tatlının şerbeti içine çekmesi için zaman gereklidir 1.
Şambali tatlısının orijinalinde, üstü ve altı daha kıtır olur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: