Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salep tarifi için gerekli malzemeler:
- 2,5 su bardağı süt 2;
- 2,5 tatlı kaşığı şeker 2;
- 1 silme tatlı kaşığı saf salep 2;
- 1/2 çay kaşığı tarçın 2;
- Üzeri için istediğiniz miktarda tarçın 2.
Hazırlanışı:
- Sütü bir çaydanlığa ve sos tenceresine alın 25.
- İçine salebi ekleyip eriyene kadar çırpın 2.
- Şekeri ekleyin 2.
- Ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirin 2.
- Kaynamaya başlayınca tarçını ekleyip ateşten alın 2.
- Fincanlara alıp tarçınla servis yapın 2.
Alternatif bir salep tarifi:
- Bir tencereye sütü alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın 3.
- Süt hafif ısınmaya başladığında 1 yemek kaşığı salep tozunu yavaş yavaş süte ekleyin 3.
- Sürekli karıştırarak eklemek, salebin topaklanmasını önlemek için önemlidir 3.
- Salep tozunu süte iyice yedirdikten sonra, 2 yemek kaşığı toz şekeri de ekleyin 3.
- Karışımı yaklaşık 10-15 dakika boyunca kısık ateşte karıştırmaya devam edin 3.
- Kıvamını alan salebi bardaklara dökün ve üzerine tarçın serpiştirerek servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: