Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rakıda üzüm kullanılmasının birkaç nedeni vardır:
- Fermantasyon: Üzümün kendi şekeri, fermantasyon sürecinde alkole dönüşür 2.
- Karakter: Kullanılan üzümün cinsi ve kalitesi, rakının nihai lezzetini doğrudan etkiler 25. Örneğin, Ege Bölgesi'nde yetişen sultaniye veya misket üzümleri, rakıya özgü aromalar katar 25.
- Coğrafi işaret: Türkiye'de rakının coğrafi işareti, üretiminde yalnızca Türkiye'de yetişen üzümlerin kullanılmasını gerektirir 14.
Rakı üretiminde üzüm suması kullanılır; bu, üzümün tat ve kokusunu korumak amacıyla en fazla %94,5 alkole kadar damıtılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: