Azerbaycan piti aşı yapmak için gerekli malzemeler: yarım kilo kemikli koyun eti; 3 orta boy patates; 1 kuru soğan; 100 gram kuru erik; 1 tatlı kaşığı safran; 1 et bulyon tableti; karabiber ve tuz. Yapılışı: 1. Nohut soğuk suda ıslatılır ve et doğranır. 2. Et ve nohut tencereye konur, kişi başına yarım litre olacak şekilde soğuk su eklenir. 3. Tencere kısık ateşte Et Bulyon ile kaynatılır. 4. Kaynadıktan sonra doğranmış soğan ilave edilir. 5. Biraz kaynadıktan sonra patates, yıkanmış erik kurusu ve tuz konulur. 6. Yemeğin hazır olmasına az kala baharat eklenir. 7. Safran 1 su bardağı suda demlenir, bir yemek kaşığı safran suyu ilave edilerek yemek hazır oluncaya kadar pişirilir. Piti, derin bir tabak veya kaselerde servis edilir. Piti aşı yapımında koyun etinden farklı olarak nohut, patates, soğan, safran ve kuru erik gibi malzemeler kullanılır. Piti aşı tarifi, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.