• Buradasın

    Patatesli sulu köfte yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Patatesli sulu köfte yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 500 gram kıyma 15;
    • 4 yemek kaşığı ince bulgur 15;
    • 2 diş sarımsak 15;
    • 2 yemek kaşığı un 15;
    • 4 adet patates 15;
    • 1 adet soğan 15;
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 2 yemek kaşığı domates salçası 3;
    • 1 çay kaşığı tuz 15;
    • 1 çay kaşığı karabiber 15.
    Yapılışı:
    1. Köfteler için kıymayı, bulguru, rendelenmiş sarımsakları, tuz ve karabiberi ekleyip, güzelce yoğurun 15.
    2. Hazırladığınız köfte harcından cevizden biraz daha küçük toplar yapıp, avcunuzda yuvarlayıp un serpilmiş bir tepsiye atın 15.
    3. Tüm köfte harcını bu şekilde hazırladıktan sonra unlu tepsiyi hafif hafif sallayın ve tüm köftelerin una bulanmasını sağlayın 15.
    4. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene dek kavurduktan sonra, salçayı ekleyip kokusu çıkana dek kavurun 15.
    5. Salça kavrulduktan sonra iri doğranmış patatesleri de ekleyin güzelce karıştırın ve ardından patateslerin üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın 15.
    6. Kaynamaya başladıktan sonra içine una buladığınız köfteleri ekleyin ve altını kısıp 30 dakika kadar daha pişirin 15.
    7. Altını kapamadan önce tuz ve karabiberi de ekleyip güzelce karıştırın ve sıcak sıcak servis edin 15.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dışı patatesli içli köfte nasıl yapılır?

    Dışı patatesli içli köfte yapımı için gerekli malzemeler: 4-5 adet haşlanmış patates; 2 su bardağı köftelik bulgur; 1 adet yumurta; 3 çorba kaşığı un; 1 çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz; sıcak su (yaklaşık 2 su bardağı). İç harcı için: 1/2 kg yağlı kıyma; 2 adet kuru soğan; 1 diş sarımsak; 2 çorba kaşığı tereyağı; 1 çorba kaşığı salça; tuz, karabiber, pul biber, kimyon. Kızartmak için: sıvı yağ. Yapılışı: 1. İçi için tencereye kıymayı koyup ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 2. Soğan ve sarımsağı minik minik doğrayıp tereyağıyla birlikte kıymaya ilave edip soğanlar ölene kadar kavurun. 3. Salçaları ekleyip 5 dakika daha kavurup soğumaya bırakın. 4. Bulguru derin bir kaba koyup üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırıp ağzı kapalı şekilde 30 dakika ıslatın. 5. Dinlenen bulgura haşlanmış ve ezilmiş patates, yumurta, karabiber ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. 6. Unu ekleyip 15-20 dakika daha yoğurun, kıvamı sert olursa soğuk su ilave edebilirsiniz. 7. Yoğurduğunuz köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp parmağınızla içini oyup soğuyan kıymalı harçtan koyup ağzını kapatıp istediğiniz gibi oval veya yuvarlak şekil verin. 8. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın. Ayrıca, yemek.com sitesinde de dışı patatesli içli köfte tarifi bulunmaktadır.

    Dağılmayan sulu köfte nasıl yapılır?

    Dağılmayan sulu köfte yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram kıyma; 1 çay bardağı ince bulgur; 1 adet kuru soğan; 1 adet yumurta; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı kuru nane. Pişirme aşamaları: 1. Geniş bir kaseye kıymayı alın, üzerine soğanı rendeleyin. 2. Diğer tüm malzemeleri ekleyip yoğurun ve 15 dakika dinlendirin. 3. Tepsiye un serpin, köfte harcından nohut büyüklüğünde parçalar koyup elinizle yuvarlayarak tepsiye atın. 4. Büyük bir tencereye sıvı yağ ekleyip ocağa alın, salçayı ilave edip kavurun. 5. Üzerine su ekleyip 15-20 dakika kaynamasını bekleyin. 6. Ardından köfteleri ilave edip pişirin. Alternatif bir tarif: Köftenin dağılmaması için kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek içi gibi bileşenlerin iyice yoğrulması ve en az birkaç saat dinlendirilmesi önerilir.

    Patatesli köfte için hangi patates kullanılır?

    Patatesli köfte yapımında orta boy patatesler kullanılır.

    Köfteli patates yemeği kaç dakikada pişer?

    Köfteli patates yemeği, tencerede kısık ateşte yaklaşık 35 dakikada pişer.

    Patatesli köfte tencerede nasıl pişirilir?

    Tencerede patatesli köfte pişirmek için gerekli malzemeler: 500 gr az yağlı kıyma; 2 adet orta boy patates; 1/2 çay bardağı sıvı yağ; Çekilmiş ekmek içi 1 su bardağı; 1 yumurta; 1 adet domates; 1 adet yeşil biber; 1 orta boy soğan; 1 diş sarımsak; Maydanoz, tuz, karabiber, kimyon, kişniş, pul biber. Hazırlanışı: 1. Kuru soğanı, sarımsağı ve maydanozu blender'da çekin. 2. Kıymayı ve çektiğiniz malzemeleri bir karıştırma kabına alın, üzerine baharatları, tuzu, çekilmiş ekmek içini ekleyin, yumurtayı kırın ve iyice karıştırın. 3. Yoğurduğunuz harcı buzdolabında dinlendirin. 4. Bu sırada patatesleri yuvarlak şekilde kesin. 5. Dinlendirdiğiniz köfte harcını çıkarın ve yassı köfteler haline getirin. 6. Bir tencereye bir sıra patates bir sıra köfte olmak üzere dizin, üzerine biberlerinizi ve domatesi yerleştirin. 7. Ardından sıcak su ile sulandırdığınız salçayı yemeğinizin üzerine dökün, suyun seviyesi yemeğinizin az üzerinde olsun. 8. Tuzu ve sıvı yağı ekleyin. 9. Orta ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 10. Patatesler pişti ise yemeğiniz hazırdır. Afiyet olsun.

    Sulu köfte Arda'nın Mutfağı nasıl yapılır?

    Arda'nın Mutfağı'nda sulu köfte yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 400 gr kıyma - 1 adet soğan (rendelenmiş) - ¾ su bardağı ince köftelik bulgur - 1 adet yumurta - Tuz, karabiber, pul biber - 2 yemek kaşığı un (köfteleri bulamak için) Çorbası için: - 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası - 1,5 su bardağı haşlanmış nohut - Sıcak su, kuru nane, tuz, karabiber Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabında kıyma, rendelenmiş soğan, ince köftelik bulgur, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip yoğurun. 2. Yoğurduğunuz köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş tepsiye yerleştirin ve her tarafını unla bulayın. 3. Tencereye ayçiçek yağı ve ince doğranmış soğanı alıp soğanlar yumuşayana kadar kavurun. 4. Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, nohutları ekleyip bir tur çevirin. 5. Tuz, karabiber ve kuru naneyi ilave edip karıştırın, sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. 6. Kaynayan suyun içine köfteleri ekleyip karıştırın ve 15-20 dakika pişmeye bırakın. 7. Sıcak servis edin.

    Patates Köftesinin püf noktası nedir?

    Patates köftesinin püf noktaları şunlardır: 1. Patateslerin iyice haşlanması: Patateslerin kabuklarıyla birlikte haşlanması ve ezilecek kıvama gelmesi önemlidir. 2. Harcın dinlendirilmesi: Hazırlanan patatesli harç, buzdolabında 15-20 dakika dinlendirilmelidir. 3. Şekil verme: Köftelere şekil verirken ellerin ıslatılması, işin kolaylaşmasını sağlar. 4. Kızartma öncesi kızartma: Köfteleri ve patatesleri fırına vermeden önce biraz kızartmak, yemeğin lezzetini artırır. 5. Baharat kullanımı: Köftenin içine damak tadına uygun baharatlar eklemek, lezzeti artırır. 6. Pişirme sıcaklığı: Fırında patates köfte için uygun fırın sıcaklığı 150-160 derece arasındadır.