• Buradasın

    Naxcivan'da ne yenir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Nahçıvan'da aşağıdaki yöresel yemekler mutlaka denenmelidir:
    1. Dovga: Nohut, yoğurt ve nane ile yapılan soğuk çorba 1.
    2. Piti: Bezelye, nohut ve sığır eti ile hazırlanan vitamin dolu çorba 1.
    3. Qutab: Kıymalı, peynirli, patatesli veya ıspanaklı olarak doldurulan gözleme 14.
    4. Dolma: Kıymalı ve pirinçli iç harçla doldurulmuş biber dolması 13.
    5. Dushbara: Kıymalı harçla doldurulmuş mantıya benzeyen hamurlar 1.
    6. Yeşil Omlet: Ispanak, kişniş, dereotu ve kabak gibi sebzelerle hazırlanan omlet 12.
    7. Azeri Yahnisi: Hindi etinden hazırlanan, ısırgan otu, kuru erik ve kuru kayısı ile pişirilen yemek 12.
    8. Şuba Salatası: Patates, pancar ve haşlanmış tavuk göğsünden hazırlanan renkli salata 1.
    9. Sekerbura: İçi cevizle doldurulmuş, el işi gibi duran kurabiyeler 1.
    Ayrıca, Nahçıvan'da pekmezli baklava ve gürze gibi tatlılar da popülerdir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: