Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nahçıvan'da aşağıdaki yöresel yemekler mutlaka denenmelidir:
- Dovga: Nohut, yoğurt ve nane ile yapılan soğuk çorba 1.
- Piti: Bezelye, nohut ve sığır eti ile hazırlanan vitamin dolu çorba 1.
- Qutab: Kıymalı, peynirli, patatesli veya ıspanaklı olarak doldurulan gözleme 14.
- Dolma: Kıymalı ve pirinçli iç harçla doldurulmuş biber dolması 13.
- Dushbara: Kıymalı harçla doldurulmuş mantıya benzeyen hamurlar 1.
- Yeşil Omlet: Ispanak, kişniş, dereotu ve kabak gibi sebzelerle hazırlanan omlet 12.
- Azeri Yahnisi: Hindi etinden hazırlanan, ısırgan otu, kuru erik ve kuru kayısı ile pişirilen yemek 12.
- Şuba Salatası: Patates, pancar ve haşlanmış tavuk göğsünden hazırlanan renkli salata 1.
- Sekerbura: İçi cevizle doldurulmuş, el işi gibi duran kurabiyeler 1.
Ayrıca, Nahçıvan'da pekmezli baklava ve gürze gibi tatlılar da popülerdir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: