• Buradasın

    Nasi goreng ve nasi lemak farkı nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Nasi goreng ve nasi lemak arasındaki temel farklar şunlardır:
    • Köken ve Yaygınlık:
      • Nasi lemak, Malezya mutfağına ait olup, Malezya, Singapur ve Güney Tayland gibi bölgelerde yaygındır 23.
      • Nasi goreng, hem Endonezya hem de Malay dillerinde "kızarmış pilav" anlamına gelir ve genellikle Endonezya'da yaygın olarak tüketilir 5.
    • Malzemeler:
      • Nasi lemak, hindistan cevizi sütü ve pandan yaprağında pişirilmiş pirinç içerir, üzerine acı baharatlı sos, taze salatalık, kızarmış hamsi, kavrulmuş yer fıstığı ve yumurta gibi garnitürler eklenir 23.
      • Nasi goreng, pirinç, soğan, sarımsak, demirhindi, soya sosu ve kırmızı biber gibi malzemeler içerir; isteğe bağlı olarak yumurta, tavuk veya karides gibi proteinler de eklenebilir 5.
    • Hazırlık:
      • Nasi lemak, genellikle muz yapraklarına sarılarak servis edilir 23.
      • Nasi goreng için tanımlanmış tek bir tarif yoktur ve hazırlanışı haneden haneye farklılık gösterebilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: