Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta kullanılan araçlar, temel ve teknolojik olmak üzere iki ana kategoriye ayrılabilir.
Temel mutfak araçları şunlardır:
- Bıçaklar: Şef bıçağı, ekmek bıçağı, sebze bıçağı gibi çeşitli türleri bulunur 24.
- Kesme tahtaları: Ahşap, plastik veya bambu malzemeden yapılmış olabilir 23.
- Tava ve tencereler: Teflon, çelik veya dökme demir gibi malzemelerden yapılır 2.
- Ölçü kapları: Malzemelerin doğru ölçülerde kullanılmasını sağlar 24.
- Spatula: Pişirme sırasında malzemeleri çevirmek veya karıştırmak için kullanılır 23.
Teknolojik mutfak aletleri ise şunlardır:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: