Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta kaşıklık, genellikle tabağın üst kısmına veya yanına yerleştirilir 1.
Kaşıklığın yerleştirilmesi, yemeklerin türüne ve sunumuna bağlı olarak değişebilir:
- Çorba servisi sırasında çorba kaşığı, tatlı servisi sırasında tatlı kaşığı kullanılır ve bu kaşıklar tabağın sağ üst köşesine, bıçakların hemen yanına yerleştirilir 1.
- Meze kaşıkları, tabağın ön kısmına konulabilir 3.
- Balık ikramlarında yemek çatalının yanına, balık için ayrı bir çatal eklenebilir ve bu çatal, yemek çatalının dış kısmında yer almalıdır 3.
Kaşıklığı, kullanım sıklığına göre düzenlemek de mümkündür; sık kullanılan kaşıklar ön kısma veya üst raflara yerleştirilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: