Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta çalışırken giyilmesi gerekenler, hijyen ve profesyonellik açısından önemlidir 2. İşte bazı öneriler:
- Tek tip personel kıyafeti: Göreve göre belirlenmiş, temiz ve düzgün kıyafetler giyilmelidir 13.
- Ayakkabı ve terlik: Yıpranmamış, temiz ayakkabılar veya terlikler tercih edilmelidir 13.
- Eldiven kullanımı: Fırın eldiveni, şeffaf eldiven, temizlik eldiveni ve cerrahi eldiven gibi farklı işler için ayrı eldivenler kullanılmalıdır 1.
- Önlük: Yemek hazırlığı sırasında üzerine dökülebilecek malzemelere karşı koruyucu önlük kullanılmalıdır 2.
- Saç ve tırnak bakımı: Saçların uygun ve temiz olması, tırnakların kısa ve ojesiz olması gerekmektedir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: