Buradasın
Mutfaklarda hangi sayaçlar kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfaklarda kullanılan sayaçlar şunlardır:
- Mutfak Zamanlayıcıları: Yemek pişirme sürelerini ayarlamak için kullanılır 1. Mekanik ve dijital olmak üzere iki türü vardır 1.
- Termometreler: Sos, et ve süt ürünlerinin doğru sıcaklıkta pişirilmesini sağlar 2. Çelik uçlu ve farklı ısı birimleriyle ölçüm yapabilen modeller tercih edilmelidir 2.
- Kesme Tahtaları: Sebze, meyve, et ve ekmek kesmek için kullanılır 2. Dayanıklı ve kolay temizlenebilen malzemelerden yapılmış olması önemlidir 2.
- Spatulalar: Yanmaz ve ısıya dayanıklı malzemelerden yapılmış spatulalar, karıştırma ve kazıma işlemlerinde kullanılır 2.
- Mutfak Tartısı: Tariflerde hassas ölçüm yapmak için kullanılır 2. Elektronik tartılar, ml, gram gibi farklı ölçü birimlerini ölçebilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: