Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mini fırında pişirme ayarları, pişirilecek yemeğe göre değişiklik gösterir:
- Alt-üst pişirme (fansız program): İçini ve dışını eşit derecede pişirmek istediğiniz yiyecekler için uygundur 24. Özellikle büyük parçalı et yemekleri ve hamur işleri için idealdir 4.
- Turbo pişirme (fanlı program): Dışı çıtır, içi az pişmiş yemekler için kullanılır 2. Kek, poğaça ve börek gibi kabarması gereken yiyeceklerde tercih edilmemelidir 2.
- Sadece alt pişirme: Altı çıtır, üstü yumuşak yiyecekler elde etmek için alt ısıtma programı kullanılabilir 34. Pizza yapımında sıkça başvurulan bir yöntemdir 4.
Fırını kullanmadan önce, tarifte belirtilen sıcaklıkta ön ısıtma yapmak ve pişirme süresini zamanlayıcıyla ayarlamak önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: