Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
MGS'de (muhtemelen yemek.com sitesini kastediyorsunuz) tavukların nasıl piştiği ile ilgili bazı püf noktalar şunlardır:
- Tavuğun Oda Sıcaklığında Olması: Tavuğu pişirmeden önce oda sıcaklığına getirmek önemlidir 1.
- Marine Etme: Tavuğu kefir, yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, baharatlar gibi malzemelerle marine etmek, daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar 12.
- Pişirme Yöntemi: Derin ve kalın tabanlı tencereler veya demir döküm tavalar kullanarak "deep fry" yöntemiyle pişirme yapılmalıdır 1.
- Yağ Sıcaklığı: Yağın 160-170 derece arasında olması, tavuğun en az yağ çekerek mükemmel şekilde pişmesini sağlar 1.
- Parça Parça Pişirme: Tavuğun tamamını birden kızartmaya çalışmamak, ısının düşmesini ve eşit pişmesini engeller 1.
- Dinlendirme: Pişirdikten sonra tavuğu dinlendirmek, marinasyon ve kaplamasının lezzetini daha çok ortaya çıkarır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: