• Buradasın

    Menderes'te hangi tarım ürünleri yetişir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Menderes'te yetişen başlıca tarım ürünleri şunlardır:
    1. Buğday: Menderes'in tarım alanlarının önemli bir kısmında buğday yetiştirilir 13.
    2. Mısır: Hem sulu hem de kuru tarım arazilerinde mısır üretimi yapılır 13.
    3. Üzüm: Özellikle Efemçukuru Mahallesinde Alfons cinsi üzüm yetiştirilir ve yıllık 7 bin ton rekolte elde edilir 1.
    4. Zeytin: Satsuma mandalina ile birlikte Özdere, Gümüldür ve Ahmetbeyli mahallelerinde zeytin üretimi yapılır 13.
    5. Sebze ve meyve: Domates, salatalık, karanfil, gül, kasımpatı, gerbera, lisianthus ve glayöl gibi çeşitli sebze ve meyveler yetiştirilir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yazlık tarım ürünleri nelerdir?

    Yazlık tarım ürünleri, genellikle yaz döneminde yetiştirilen ve sulamalı tarım yapılan alanlarda yetişen ürünlerdir. Bunlardan bazıları şunlardır: Şekerpancarı. Patates. Mısır. Ayçiçeği. Fasulye. Yonca. Soya. Susam. Yer fıstığı. Pamuk.

    Tarım ürünleri en çok hangi iklimde yetişir?

    Tarım ürünleri, farklı iklim türlerine göre çeşitli bölgelerde yetişir: 1. Akdeniz İklimi: Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı olan bu iklimde turunçgiller (portakal, mandalina, limon), zeytin, incir, üzüm, pamuk, muz ve yer fıstığı gibi ürünler yetişir. 2. Karadeniz İklimi: Her mevsim yağışlı ve ılıman olan bu iklimde çay, fındık, mısır, kivi ve tütün gibi ürünler üretilir. 3. Karasal İklim: Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlı olan bu iklimde buğday, arpa, çavdar, şeker pancarı, elma, kayısı, nohut ve mercimek gibi ürünler yetişir. 4. Geçiş İklimi (Marmara Bölgesi): Akdeniz ve Karasal iklim arasında geçiş özellikleri gösteren bu bölgede ayçiçeği, zeytin, pirinç, mısır, sebze ve meyve çeşitleri üretilir.

    7 bölgede yetişen tarım ürünleri nelerdir?

    Türkiye'nin 7 bölgesinde yetişen bazı tarım ürünleri: Karadeniz Bölgesi: Fındık, çay, mısır, tütün, keten-kenevir, soya fasulyesi, zeytin, turunçgiller, kivi. Marmara Bölgesi: Buğday, ayçiçeği, şeker pancarı, tütün, pirinç, şerbetçi otu, zeytin, dut, şeftali, kiraz, çilek, kestane, üzüm. Ege Bölgesi: Tütün, zeytin, üzüm, incir, elma, kiraz, pamuk, turunçgiller. İç Anadolu Bölgesi: Tahıl (buğday, arpa), şeker pancarı, elma, armut, kayısı, fasulye, nohut, mercimek, bakla, ayçiçeği, badem, patates. Doğu Anadolu Bölgesi: Pamuk, tütün, buğday, arpa, şeker pancarı, lahana, patates, kayısı, dut, elma. Akdeniz Bölgesi: Turunçgil, muz, pamuk, yer fıstığı, anason, susam, buğday, pirinç, haşhaş, zeytin, üzüm. Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Buğday, arpa, pamuk, kırmızı mercimek, susam, çeltik, Antep fıstığı, üzüm, zeytin, tütün, domates, biber, patlıcan, karpuz.