Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Manuka balının pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Nadirlik ve üretim zorluğu 15. Manuka bitkisi, yalnızca Yeni Zelanda ve Avustralya'nın belirli bölgelerinde yetişir ve bu bölgelerdeki iklim koşulları, bitkinin yetişmesi için oldukça özeldir 15. Ayrıca, Manuka çiçekleri yılda sadece birkaç hafta açar, bu da bal üretim süresini kısıtlar 5.
- Yüksek MGO içeriği 12. Manuka balı, güçlü antibakteriyel özellikleriyle bilinen metilglioksal (MGO) seviyesini normal baldan dört kat daha fazla içerir 12.
- Talep ve arz dengesi 5. Son yıllarda Manuka balına olan talep dünya genelinde hızla artmıştır, ancak üretim miktarı sınırlıdır 5.
- Sertifikasyon süreçleri 5. Gerçek Manuka balının kalitesini ve saflığını belirlemek için sıkı denetimler ve testler yapılır, bu da maliyetleri artırır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: