Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
L vitamini bilimsel olarak tanımlanmış bir vitamin değildir ve gerçek bir besin kaynağı yoktur 2. Ancak, bazı kaynaklarda L vitamini ile ilişkilendirilen besinler şunlardır:
- Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, brokoli, pazı, roka 13.
- Deniz ürünleri: Somon, sardalya 13.
- Kuruyemişler: Ceviz, badem, fındık 13.
- Turunçgiller: Portakal, mandalina, limon 13.
- Tam tahıllar: Yulaf, çavdar, kepekli buğday 23.
Bu besinler, genel olarak A, B, C, D, E ve K gibi önemli vitaminleri içerir 2.
Herhangi bir sağlık takviyesi veya vitamin kullanmadan önce mutlaka doktor veya diyetisyene danışılmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: