Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu yüreği sote yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr kuzu yürek 4;
- 1 adet orta boy soğan 4;
- 1 adet kırmızı kapya biber 4;
- 2 adet sivri biber 4;
- 1 adet orta boy domates 4;
- 2 diş sarımsak 4;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
- 1 çay kaşığı kişniş 4;
- 1/2 çay kaşığı kimyon 4;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 4;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 4;
- Tuz 4.
Yapılışı:
- Kuzu yüreğin iç kısımdaki damarları ve sert kısımları temizleyin, güzelce yıkayıp suyunun süzülmesini sağlayın 4.
- Kuzu yüreği küçük küpler şeklinde doğrayın 4.
- Bir tencere içine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı döküp ısıtın 4.
- Isınan yağın üzerine doğradığınız kuzu yürekleri ekleyin ve yüreklerin rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurun 4.
- Tencerenin kapağını kapatın ve yürekler suyunu çekip yumuşayana kadar kısık ateş üzerinde pişirin 4.
- Kuzu yüreği piştikten sonra üzerine ince ince doğranmış soğan, küçük küçük doğranmış kapya biber, küçük küçük doğranmış sivri biber, ince ince doğranmış sarımsak ve orta boy doğranmış domates ekleyin 4.
- Damak tadınıza göre tuz, kişniş, kimyon, kırmızı toz biber ve karabiber koyun 4.
- Tüm malzemeleri 1 dakika sürekli karıştırarak kavurun, ardından tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin 4.
- Kuzu yürek kavurması piştikten sonra üzerine ince ince doğranmış maydanoz serpiştirip sıcak olarak servis edebilirsiniz 4.
Kuzu yüreği sote yaparken, yüreğin zarını, damarlarını ve yağlarını çıkarmak; pişirmeden önce birkaç saat buzdolabında bekletmek ve marine etmek önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: