• Buradasın

    Kuzu yüreği sote nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kuzu yüreği sote yapmak için gerekli malzemeler:
    • 500 gr kuzu yürek 4;
    • 1 adet orta boy soğan 4;
    • 1 adet kırmızı kapya biber 4;
    • 2 adet sivri biber 4;
    • 1 adet orta boy domates 4;
    • 2 diş sarımsak 4;
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
    • 1 çay kaşığı kişniş 4;
    • 1/2 çay kaşığı kimyon 4;
    • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 4;
    • 1/2 çay kaşığı karabiber 4;
    • Tuz 4.
    Yapılışı:
    1. Kuzu yüreğin iç kısımdaki damarları ve sert kısımları temizleyin, güzelce yıkayıp suyunun süzülmesini sağlayın 4.
    2. Kuzu yüreği küçük küpler şeklinde doğrayın 4.
    3. Bir tencere içine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı döküp ısıtın 4.
    4. Isınan yağın üzerine doğradığınız kuzu yürekleri ekleyin ve yüreklerin rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurun 4.
    5. Tencerenin kapağını kapatın ve yürekler suyunu çekip yumuşayana kadar kısık ateş üzerinde pişirin 4.
    6. Kuzu yüreği piştikten sonra üzerine ince ince doğranmış soğan, küçük küçük doğranmış kapya biber, küçük küçük doğranmış sivri biber, ince ince doğranmış sarımsak ve orta boy doğranmış domates ekleyin 4.
    7. Damak tadınıza göre tuz, kişniş, kimyon, kırmızı toz biber ve karabiber koyun 4.
    8. Tüm malzemeleri 1 dakika sürekli karıştırarak kavurun, ardından tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin 4.
    9. Kuzu yürek kavurması piştikten sonra üzerine ince ince doğranmış maydanoz serpiştirip sıcak olarak servis edebilirsiniz 4.
    Kuzu yüreği sote yaparken, yüreğin zarını, damarlarını ve yağlarını çıkarmak; pişirmeden önce birkaç saat buzdolabında bekletmek ve marine etmek önerilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: