Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzey Ege'de yenebilecek bazı yöresel lezzetler şunlardır:
- Boyoz: Ege mutfağının vazgeçilmez kahvaltı lezzetlerinden biridir 1.
- Kabak Çiçeği Dolması: Pirinçli iç harç ile doldurulmuş, sağlıklı ve doyurucu bir yemektir 15.
- Kuzu Etli Şevketi Bostan: Kuzu eti ile pişirilen, Giritli Türkler tarafından hazırlanan bir ot yemeğidir 15.
- Otlu Börek: Isırgan otu, hindiba ve pazı gibi otlarla hazırlanan bir börek çeşididir 1.
- Fava: Kuru bakla ve zeytinyağı ile yapılan, hem Ege hem de Yunan mutfağının vazgeçilmez mezelerindendir 15.
- Kumru: Tulum peynir, salam, sosis ve sucuk gibi malzemelerle hazırlanan bir sandviç türüdür 1.
Ayrıca, Edremit, Burhaniye ve Havran gibi bölgelerde yöresel lokantalarda keşkek, nohutlu sura yemeği ve kadınbudu köfte gibi lezzetleri de deneyebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: