Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Küşne (kuşbaşı) eti pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Eti dinlendirin: Kurban bayramında kavurma yapılacaksa etin en az bir gün dinlenmiş olması gerekir 1.
- Mühürleme işlemi: Tavayı iyice kızdırın ve eti yüksek ateşte mühürleyin 13. Bu işlem, etin suyunu içinde tutarak yumuşak kalmasını sağlar 3.
- Sıcak su ekleyin: Et kendi suyunu bırakıp çektikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ilave edin ve pişmeye bırakın 1.
- Baharat ekleyin: Et 5-6 dakika piştikten sonra kenara alın, boş tencereye yağ, tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika karıştırın 1.
- Eti tencereye geri koyun: Baharatlarla iyice karışmış eti tencereye alın ve pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: