Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kolostomu olan hastaların tüketmemesi gereken bazı yiyecekler şunlardır:
- Yüksek lifli besinler: Kepekli tahıllar, meyve ve sebze kabukları 12.
- Gazlı içecekler: Bira ve gazlı içecekler 125.
- Aşırı yağlı veya kızarmış yiyecekler: Kızarmış tavuk, kızarmış balık gibi 14.
- Kabuklu ve çiğ meyveler: Özellikle karpuz ve kavun gibi kalın kabuklu meyveler 1.
- Bakliyatlar: Mercimek, nohut gibi 45.
- Aşırı yağlı süt ürünleri: Tam yağlı yoğurt ve peynir gibi 14.
- Baharatlı yiyecekler: Köri, kimyon, pul biber gibi 24.
- Alkol: Şarap, bira ve diğer alkollü içecekler 15.
Yeni bir besin tüketmeden önce bir diyetisyene veya kolorektal cerraha danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: