Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kolbasa çeşitleri, genel olarak şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Varyonaya (Haşlanmış Kolbasa): Tuzlanmış kıymadan yapılır ve 80 derece sıcaklıkta haşlanır 1. Genellikle kalın ve yuvarlak şekildedir 1.
- Varyono-kopchyanaya (Haşlanmış-Füme Kolbasa): Önce haşlanır, sonra füme edilir 1. Daha küçük boyutlu ve çeşitli et parçacıkları içerir 1.
- Syrokopchyonaya (Salami): Daha da küçük boyutlu olup, 20-25 derece sıcaklıkta füme edilir 1.
- Domashnaya (Ev Yapımı Kolbasa): Gerçek bağırsaklarla yapılır ve genellikle sarımsak, yağ, tuz, karabiber ve baharatlarla hazırlanır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: