Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ketılın yapısı genellikle cam veya porselenden oluşur ve alt kısmında suyun kaynatıldığı bir bölüm, üst kısmında ise çayın demlendiği bir bölüm bulunur 4. Çay demlemek için önce su alt bölümde kaynatılır, ardından üst bölümdeki çay yapraklarıyla suyun temasını sağlayacak şekilde yerleştirilir ve kısık ateşte demlenmeye bırakılır 4.
Ketılda çay demlemenin bazı dezavantajları:
- Aroma ve tat: Ketıl ile demlenen çay genellikle açık renkli ve hafif acımsı bir tada sahiptir 4.
- Temizlik: Ketıl, kireç çözücü ve fırça ile düzenli olarak temizlenmezse, içinde kireç birikebilir 1.
Çay demlerken suyun kalitesi ve demliğin malzemesi gibi faktörler de çayın tadını etkiler 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: