Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kel köfte tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur 12
- Yarım su bardağı irmik 12
- Yarım su bardağı un 12
- 1 adet yumurta 12
- 220 ml su 12
- 100 gr kıyma 12
Sos için:
- 1 adet soğan 12
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 12
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 12
- 2/3 çay bardağı zeytinyağı 12
- 3 dal ince kıyılmış maydanoz 12
Yapılışı:
- Bulgur ve irmik bir kaba koyulur, sıcak su eklenerek yumuşatılır 12.
- Yumuşayan irmik ve bulgura, un, yumurta, kıyma ve baharatlar eklenerek yoğurulur 12.
- El ıslatılarak istenilen şekil verilir 12.
- Tuzlu su kaynatılır ve köfteler pişirilir 12.
- Sos için soğan ince yemeklik doğranır, zeytinyağı ısıtılır ve soğanlar kavrulur 12. Rengi değişmeye başladığında salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur 12.
- Sos, pişen köftelerin üzerine dökülür 12. İnce kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir 12.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: