Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaşık sapı ile yapılan bazı yemekler şunlardır:
- Kaşık Sapı (Bolu Yöresi) 13. Un, su, tuz ve yumurta ile hazırlanan hamur, bezelere ayrılıp oklava ile açılır 13. Kare şeklinde kesildikten sonra, kare hamurlar bir kaşığın sapına sarılarak şekil verilir 13. Haşlanan hamurların üzerine, tereyağı ile kavrulmuş keş peyniri ve ceviz karışımı dökülür 13.
- Mudurnu Kaşık Sapı 25. Özel amaçlı buğday unu, yumurta, tuz ve su ile hamur hazırlanır 2. Yufkalar haline getirilen hamur, kare şeklinde kesilir ve tahta kaşık sapı yardımıyla karşılıklı uçlarından yapıştırılır 2. Üzerine ceviz içi, keş, ayçiçek yağı ve tereyağı karışımı ilave edilerek servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: