Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaşık sapı terimi iki farklı yiyecek türünü ifade edebilir:
- Mudurnu Kaşık Sapı: Bolu yöresine özgü bir makarna veya erişte yemeğidir 14. Yapımı için özel amaçlı buğday unu, yumurta, tuz ve su kullanılarak hamur hazırlanır, ardından kareler halinde kesilip kaşık sapı yardımıyla birbirine yapıştırılır 1. Üzerine ceviz içi, keş (kurut), ayçiçek yağı ve tereyağı ile kaymaktan yapılmış karışım eklenerek servis edilir 1.
- Keşli Cevizli Kaşık Sapı: Genel bir tarif olup, kaşık sapı hamurları suda haşlanır, ardından keş ve tereyağı kavrularak üzerine dökülür 2. Yanında yoğurt ile servis yapılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: