Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kars'ta kaz eti dışında aşağıdaki yöresel yemekler de denenebilir:
- Hörre Çorbası: Un, tereyağı ve su ile yapılan, üzerine salça sosu dökülen bir çorba 14.
- Piti Kebabı: Kuzu eti, nohut, biber, kuyruk yağı ve zerdeçal ile güveçte pişirilen bir yemek 12.
- Hangel: Küçük kareler halinde kesilen hamurun suda haşlanıp sarımsaklı yoğurt ve soğan-salça sosu ile servis edildiği bir mantı türü 14.
- İçli Kete: Çeçil peyniri ile servis edilen, içi dolu bir hamur işi 2.
- Şirin Pilavı: Çeşitli meyvelerin pilavla karıştırılıp yumuşatılmasıyla hazırlanan bir pilav 2.
- Umaç Helvası: Un, tereyağı, sıvı yağ ve şekerden yapılan, süt ve şekerle pişirilen bir tatlı 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: