Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karadeniz'de arıcılık, kestane balı üretimi başta olmak üzere çeşitli arı ürünlerinin elde edilmesi ve ticari amaçlarla arıcılığın geliştirilmesi ile ilgilenir 35.
Karadeniz Bölgesi'nde arıcılık yapan kişiler:
- Ana arı üretimi ve değişimi: Arıcılar genellikle ana arılarını kendi işletmelerinde üretir ve 2 yılda bir değiştirir 3.
- Göçebe arıcılık: Bölgede göçebe arıcılık yaygındır ve en çok Erzurum gibi illere gidilmektedir 3.
- Yan gelir kaynağı: Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerinde arıcılık genellikle yan gelir kaynağı olarak yapılır 3.
- Bal ve diğer arı ürünlerinin verimi: Bal verimi, farklı illerde 11,45 kg ile 38,54 kg arasında değişmektedir 3.
Ayrıca, arıcılar kovan sayılarını artırma ve arıcılığı geliştirme eğilimindedir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: