Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakaolu puding yapmak için gerekli malzemeler:
- 160 gr toz şeker 1;
- 30 gr kakao 1;
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1;
- 1 tutam tuz 1;
- 550 ml süt 1;
- 30 gr tereyağı 1;
- 1 paket vanilya 1.
Yapılışı:
- Şeker, kakao, mısır nişastası ve tuzu bir tencereye alın 1.
- Sütü ekleyip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın 1.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin 1.
- Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alıp tereyağı ile vanilyayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın 1.
- Karışımı kaselere paylaştırın ve streç film ile üzerini örtün 1.
- Buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra krema ve rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın 1.
Farklı tarifler için aşağıdaki kaynakları da inceleyebilirsiniz:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: