Otellerde kahvaltı tepsisi nasıl hazırlanır?
Otellerde kahvaltı tepsisi hazırlanması için aşağıdaki adımlar izlenir: 1. Örtü Serme: Kahvaltı tepsisine uygun büyüklükte bir örtü açılır (kağıt örtü de kullanılabilir). 2. Tabak ve Takımların Yerleştirilmesi: Kahvaltı tabağı, takımı, peçete, fincan tabağı ve tereyağı, reçel için küçük tabaklar yerleştirilir. 3. Kuver Hazırlama: Tekerlekli veya sabit raflarda, bir ya da iki kişilik kuver hazırlanır (fincan ve meyve suyu bardakları kapalı olmalıdır). 4. Menaj ve Kapların Konulması: Menaj, şekerlik, tereyağı ve reçel kapları konur, ambalajlı reçel ve ballar tabaklarına konulur. 5. Servis Öncesi Son İşlemler: Servis saatinde sadece tereyağı, ekmek, meyve suyu ve kahvaltı içecekleri konularak tepsiye yerleştirilir ve servise çıkarılır.
Otellerde kahvaltı tepsisi nasıl hazırlanır?