• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Jülienne ve brunoise arasındaki fark nedir?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Jülyen (Julienne) ve Brunoise kesme teknikleri, sebzelerin farklı şekillerde doğranmasını ifade eder.
    Jülyen: Sebzelerin kibrit çöpü inceliğinde, şeritler halinde doğranmasıdır 13. Genellikle havuç, kereviz, biber ve etler bu teknikte doğranır 1.
    Brunoise: En küçük doğrama şeklidir ve sebzeler önce jülyen doğranır, ardından brunoise haline getirilir 13. Bu teknikte parçalar toplu iğne başı büyüklüğünde, küçük küpler halinde kesilir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. gurmeakademi.com
        1
      2. wikidiff.com
        2
      3. kadirusta.blogspot.com
        3
      4. 10layn.com
        4
      5. tr.food396.com
        5
    • Brunoise tekniği neden önemlidir?

    • Jülyen tekniği hangi yemeklerde kullanılır?

    • Hangi sebzeler jülyen doğranmaya uygundur?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Jülien kesim nasıl yapılır?

    Jülyen kesim yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Sebzelerin Hazırlanması: Sebzeler yıkanır ve gerekirse soyulur. 2. Kesim Tekniği: Keskin bir şef bıçağı kullanılarak sebzeler yaklaşık 2-3 mm kalınlığında ve 5-7 cm uzunluğunda şeritler halinde kesilir. Ek İpuçları: - Kesim öncesi sebzeleri iyice kurutmak, bıçağın kaymasını önler. - Başlangıçta daha kalın şeritler keserek başlayıp, zamanla daha ince şeritlere geçiş yapılabilir. - Pratik yaparak jülyen kesim tekniğinde ustalaşmak mümkündür.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #KesimTeknikleri
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"mgec0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fjulienne-ve-brunoise-arasindaki-fark-nedir-3832992744%3Flr%3D213%26ncrnd%3D24750","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"5296779761754438278","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754438285266752-9894821335552684751-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-82-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"mgecw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"mgec1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"mgecw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"mgec2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Jülyen (Julienne)** ve **Brunoise** kesme teknikleri, sebzelerin farklı şekillerde doğranmasını ifade eder.\n\n**Jülyen**: Sebzelerin kibrit çöpü inceliğinde, şeritler halinde doğranmasıdır [```1```](https://www.gurmeakademi.com/blog/uluslararasidograma-sekilleri)[```3```](https://kadirusta.blogspot.com/2013/09/dograma-usulleri-julienne-julyen-kibrit.html). Genellikle havuç, kereviz, biber ve etler bu teknikte doğranır [```1```](https://www.gurmeakademi.com/blog/uluslararasidograma-sekilleri).\n\n**Brunoise**: En küçük doğrama şeklidir ve sebzeler önce jülyen doğranır, ardından brunoise haline getirilir [```1```](https://www.gurmeakademi.com/blog/uluslararasidograma-sekilleri)[```3```](https://kadirusta.blogspot.com/2013/09/dograma-usulleri-julienne-julyen-kibrit.html). Bu teknikte parçalar toplu iğne başı büyüklüğünde, küçük küpler halinde kesilir [```1```](https://www.gurmeakademi.com/blog/uluslararasidograma-sekilleri)[```4```](https://10layn.com/profesyonel-kesim-teknikleri/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.gurmeakademi.com/blog/uluslararasidograma-sekilleri","title":"Uluslararası Doğrama Şekilleri - Gurme Akademi","shownUrl":"https://www.gurmeakademi.com/blog/uluslararasidograma-sekilleri"},{"sourceId":2,"url":"https://wikidiff.com/julienne/brunoise","title":"Brunoise Vs Julienne - What's the Difference? | WikiDiff","shownUrl":"https://wikidiff.com/julienne/brunoise"},{"sourceId":3,"url":"https://kadirusta.blogspot.com/2013/09/dograma-usulleri-julienne-julyen-kibrit.html","title":"Lezzet Kapısı","shownUrl":"https://kadirusta.blogspot.com/2013/09/dograma-usulleri-julienne-julyen-kibrit.html"},{"sourceId":4,"url":"https://10layn.com/profesyonel-kesim-teknikleri/","title":"En Çok Kullanılan Profesyonel Kesim Teknikleri | 10Layn","shownUrl":"https://10layn.com/profesyonel-kesim-teknikleri/"},{"sourceId":5,"url":"https://tr.food396.com/question/how-do-different-cutting-techniques-e-g-julienne-brunoise-impact-food-presentation/5623471","title":"Farklı Kesme Teknikleri (Örneğin Julienne, Brunoise) Yemek...","shownUrl":"https://tr.food396.com/question/how-do-different-cutting-techniques-e-g-julienne-brunoise-impact-food-presentation/5623471"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Jülienne ve brunoise arasındaki fark nedir?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Brunoise tekniği neden önemlidir?","url":"/search?text=Brunoise+tekni%C4%9Finin+%C3%B6nemi&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Jülyen tekniği hangi yemeklerde kullanılır?","url":"/search?text=J%C3%BClyen+tekni%C4%9Fi+hangi+yemeklerde+kullan%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Hangi sebzeler jülyen doğranmaya uygundur?","url":"/search?text=J%C3%BClyen+do%C4%9Frama+i%C3%A7in+uygun+sebzeler&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=J%C3%BClienne+ve+brunoise+aras%C4%B1ndaki+fark+nedir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"5296779761754438278","reqid":"1754438285266752-9894821335552684751-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-82-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754438285266752-9894821335552684751-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-82-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"mgecw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"mgec3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmerehberi.com/sozluk/julyen-kesim?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.horecatrend.com/2025/01/21/julyen-nedir-ve-yemek-dunyasindaki-onemi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.enplus.com.tr/blog/icerik/julyen-dograma-ile-ilgili-ipuclari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://lezizhane.com/mutfakta-bicak-kullanim-teknikleri-dograma-ve-dilimleme-sanati/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/julyen-nedir-nasil-uygulanir?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/julien-kesim-nasil-yapilir-3384484766","header":"Jülien kesim nasıl yapılır?","teaser":"Jülyen kesim yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Sebzelerin Hazırlanması: Sebzeler yıkanır ve gerekirse soyulur. 2. Kesim Tekniği: Keskin bir şef bıçağı kullanılarak sebzeler yaklaşık 2-3 mm kalınlığında ve 5-7 cm uzunluğunda şeritler halinde kesilir. Ek İpuçları: - Kesim öncesi sebzeleri iyice kurutmak, bıçağın kaymasını önler. - Başlangıçta daha kalın şeritler keserek başlayıp, zamanla daha ince şeritlere geçiş yapılabilir. - Pratik yaparak jülyen kesim tekniğinde ustalaşmak mümkündür.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/kesimteknikleri","text":"#KesimTeknikleri"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"mgecw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"mgec4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"mgecw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"mgec5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"mgecw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}