Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jelly bean yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemeler: 1,5 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker, 1/2 ons toz jelatin 3.
- Hazırlık: Ağır tabanlı ve düz kenarlı bir tencereye şeker, su ve jelatini koyup orta ateşte karıştırarak kaynatın 3.
- Sıcaklık Kontrolü: Pişirme termometresi ile sıcaklığı takip edin ve karışım 230 derece F'ye ulaştığında tencereyi ocaktan alın 13.
- Tat ve Renk Ekleme: 1 su bardağı meyve suyu ve 1/2 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın 3. İstenirse gıda boyası da eklenebilir 4.
- Kalıplama: Jelly bean kalıplarına veya yağlı fırın tepsisine karışımı dökün 13. Kalıpları kullanıyorsanız, her bir kalıbı hafifçe yağlayın 3.
- Kurutma: Jelly bean'leri dört ila altı saat veya tamamen sertleşene kadar bekletin 3.
- Kaplama: Jelly bean'leri 1/2 su bardağı su ve 1 su bardağı şekerle birleştirin ve şeker kaplama makinesi veya el ile karıştırarak şekerle kaplayın 13.
- Paketleme: Küçük, şeffaf plastik torbalara bölüp renkli kurdelelerle bağlayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: