Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japon mutfağında bazı yasaklar ve kısıtlamalar bulunmaktadır:
- Yemek çubuklarını pirince dik olarak saplamak yasaktır, çünkü bu davranış ölülere sunulan tütsü çubuklarını andırır ve bazı Japonları rahatsız edebilir 13.
- Yiyecekleri yemek çubuklarıyla doğrudan başkasının yemek çubuklarına geçirmek de hoş karşılanmaz 1.
- Çiğ balık ve deniz ürünlerini aşırı tüketmek, çünkü Japon mutfağında bu tür yiyecekler genellikle az pişmiş veya çiğ olarak servis edilir 34.
- Soya sosunu doğrudan suşi pirincinin üzerine dökmek de yaygın bir uygulama değildir, genellikle daldırma kabı kullanılır 12.
- Alkollü içecekleri kendi bardağınıza dökmek yerine, başkalarının içeceklerini doldurmaları beklenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: