Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Izgara için bazaltik pomza (kahverengi, kırmızı, siyah veya koyu gri) lav taşı kullanılması önerilir 2.
Beyaz renkli asidik pomza (silisli pomza) lav taşı ise ısı tutma özelliği az olduğu için daha fazla gaz tüketilmesine neden olabilir 2.
Lav taşı kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- İlk kullanım öncesi hazırlık: Lav taşları ilk kullanımdan önce suyla yıkanmalı ve 300 dereceye ayarlanmış fırında bir saat ısıtılmalıdır 2.
- Yiyeceklerin yağlanması: Lav taşlarının üzerine bir yemeklik yağ sürülmelidir 2.
- Yağ kontrolü: Yiyeceklerin yağlarının lav taşlarına gelmemesi sağlanmalıdır; aksi takdirde pişirme yüzeyi alev alabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: