İskorpit çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 orta boy iskorpit balığı 14;
- yarım limonun suyu 14;
- 1 yemek kaşığı sirke 14;
- tuz 14;
- 1 soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 patates 1;
- yarım çay bardağı pirinç 1;
- dereotu 1.
Yapılışı:
- Balığı temizleyip yıkayın 14.
- Bir tencereye alıp üzerine, limon suyu, sirke, tuz ve su ekleyin 14. 5 dakika haşlayın 14.
- Haşlanan balığın derisini ve kılçıklarını temizleyin 14.
- Balığı haşladığınız suyu çorbada kullanmak üzere ayrı bir tencereye alın 14.
- Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin 14.
- Küp doğradığınız patates, küçük parçalara böldüğünüz balık, pirinç ve ince kıydığınız dereotunu ilave edin 14.
- Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin 14.
- Sıcak servis yapın 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: