Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İskilip keşkeğinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Geçmişi: İskilip Ramazan Keşkeği'nin geçmişi çok eskiye dayanır 12.
- Üretim Yöntemi: Buğday yarması ve kemikli et, domates, soğan, tereyağı ve baharatlarla toprak çömlek içerisinde taş fırında uzun süre pişirilir 124. Malzemeler doğrudan odun ateşine maruz kalmadan, çömlek içinde uzun sürede pişirildiği için kendi öz suyunu kaybetmez ve orta akışkan bir kıvamda olur 12.
- Coğrafi İşaret: 23.09.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından İskilip ilçesine özgü bir lezzet olarak tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 15.
- Özel Gün Yemeği: Ramazan aylarında ailelerin aynı sofra etrafında beraber yemek yediği özel gün yemeklerindendir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: