Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İskender kebapçının pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Kullanılan Et: İskender kebapta kullanılan etin, Uludağ kekiği ile beslenen koçlardan elde edilmesi ve yağının daha az olması maliyeti artırır 1.
- Özel Malzemeler: Domates sosu, yoğurt ve tereyağının kalitesi ve özel hazırlanması fiyatları yükseltir 12.
- Aile İşletmesi: Kebapçı İskender, bir aile işletmesi olup, her şube ailenin bir ferdi tarafından yönetilmektedir 2. Bu da maliyetleri ve dolayısıyla fiyatları etkiler 3.
- Tarihi ve Ünü: 1867 yılında Bursa'da icat edilen İskender kebap, uzun yıllardır aynı tarifle sunulması ve ünlenmesi nedeniyle yüksek bir marka değerine sahiptir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: