Buradasın
Hülya Avşar zeytin kırma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hülya Avşar'ın zeytin kırma tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Ham zeytinleri kesme tahtasının üzerine alarak çekiç veya taş yardımıyla kırın 12.
- Kırdığınız zeytinleri su dolu bir kabın içerisine alarak kararmamaları için bekletin 12.
- Tüm zeytinleri kırdıktan sonra, 2 kaşık tuz, su ve limon tuzunu cam kavanozun içerisine doldurun 12.
- Kavanozun içerisine kırdığınız zeytinleri de ekleyin ve üzerini geçecek şekilde su doldurun 12.
- Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve bu işlemi 10 gün boyunca tekrar edin 12. Bu sayede zeytinlerin acı tadı daha kolay atılır 12.
- Zeytinler kıvama geldiğinde süzerek bir kaseye doldurun 12.
- Zeytinleri pul biber, kekik ve zeytinyağı ile tatlandırabilirsiniz 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: